23 Mayıs 2017 Salı

GÖÇ


Ömründe bir gün bir acı, kağıt gibi kesip atacak geceyi en orta yerinden. Arştan üzerine belalar yağarken uykuya dalmadan evvel ölmüş olmayı isteyeceksin Müzeyyen. Kundakta bir bebek kadar titriyorsun üzerine kederlerin. Elem dediğimiz şey ilgiden beslenir öğrenmedin mi? Bak bunca zaman içinde yaşattıkların seni boğar, seni şu kentin meydanında dar ağacına asar hale geldi. Bir senin hayallerin infilak etmiyor geceleri, herkesin uykusu kendine mezar. Ya kendini çok değerli sanıyor, ya derdini gözünde büyütüyorsun. Orta yerinden kan kusan şu gece bile derdin derya deniz olduğu coğrafyadan kalkıp günün boynuna dolanıyorken senin dizlerinin yaralarına morfini yok bu dünyanın. Çocukluğunun üzerinden çok zaman geçti. Sen o defteri insanların içinde ağladığın an sana ağlama diyen bir ses duymadığında yahut "gidesim var" dediğinde ne çalacak bir kapı ne de kalmaya bir sebep göremediğinde kapattın. Seni tanırım. İçinde yüzyıllardır yanan Bizans ateşiyle dışında ezelden beri senin olan etten duvarın arasında sıkışıp kalmışlığın var. Müzeyyen ya ruhu salacaksın bedenden ya söndüreceksin o ateşi. Seni senden başkası, seni benden ötesi kurtaramaz bu kasvetten. Dik söküğünü karanlığın, öp gecenin yarasını son kez. Bu vasat dünyadan henüz kirletemediğimiz bir diyara göç ediyoruz. 


Damien Rice-Cheers Darlin

6 yorum:

  1. Sana böyle şeyler söylemeye alışkın değilim ama güzel olmuş yine bro !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 senelik blog hayatımda okuduğum en ilginç yorum. Hayretler içerisindeyim !

      Sil
  2. Yine muhteşem bir yazı ve yine güzel bir müzik daha. Ne bahtsız kızmış bu müzeyyen. Kim bu müzeyyen ? Sen misin ? İçimizden birisi mi ? Kim bilir belki hepimizin içinden, hepimizin ruhundan birisidir. Naçizane önerim bilmiyorum böyle bir düşünceniz var mı, bir roman yazarsanız çok başarılı olacağınızı düşünüyorum. Bence bunu bir düşünün. Kaleminize sağlık. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzeyyen hem biri, hem kimse. Hem var hem yok gibi.
      Çok teşekkür ederim. Roman ne hoş olurdu ancak onun içini doldurmak kâfi gelmiyor. Dolu dolu yaşatmak lazım, kendimde de o muazzam alt yapıyı görmüyorum.

      Saygı ve sevgilerimle

      Sil